keskiviikko 1. marraskuuta 2017

HELSINGIN KIRJAMESSUT 2017



























Kirjamessut on nyt messuiltu, jäljelle jäi kasa kirjoja ja pieni väsymys. Harmittaa ja ilahduttaa, että kirjamessut kestävät vain sen neljä päivää. Messuilla pyöriminen on yllättävän raskasta, vaikka sitä ei haluaisi uskoa!
26.10.2017 Lähdin tosiaan aikaisin torstaiaamuna bussilla kohti Helsinkiä ja messukeskusta. Messuille messuseuraneitinä mukaani lähti ihana Lotta. Pienen pyörimisen ja säätämisen jälkeen saimme bloggaajapassit ja pian tämän jälkeen törmäsimme Katriin. Ensimmäinen päivä meni tosiaan messualueeseen tutustuessa ja kirjoja hypistellessä.
Tostaina mukaani lähti:

- Paper Girls -sarjan ensimmäinen osa
- Emma Donoghuen Huone
- Marie Lun Warcross
- Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo (maailman kauneimmalla kannella <3)
- Tommi Kinnusen Neljäntienristeys
- John Verdonin Tappakaa Peter Pan
 -Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät 

Ensimmäisenä päivänä jouduin lähtemään jo neljän aikoihin, että ehtisin bussilla takaisin kotiin, sillä perjantaina oli aamuvuoro. Alkuperäinen suunnitelma oli lähteä perjantai-iltapäivänä takaisin Helsinkiin, mutta tuli mutkia matkaan. Siirsin siis suosiolla bussimatkan lauantaiaamuksi.
















28.10.2017 Lauantaina messukeskukselle päästyäni ensimmäisenä tehtävänä mulla ja Lotalla oli hakea VIP-lukijapassit, millä pääsi kuuntelemaan Dan Brownia. Lauantain varalle oli suunnitelmana kuunnella keskusteluja ja haastatteluja, mutta jotenkin päädyimme taas pyörimään ainoastaan kirjojen keskelle. 
Eniten tältä päivältä kuitenkin odotin Dan Brownin näkemistä, tämä tilaisuus alkoi noin kello 14. Dan Brownia oli tullut kuuntelemaan noin 1200 henkeä (jossakin lähteessä sanottiin, että 1300, mene ja tiedä.) ja sali oli tosiaan aivan täynnä. Saatiin kuitenkin Lotan kanssa ihan hyvät paikat ja mulla oli ainakin suorat näkymät kohti Dan Brownia, haha.
Kyllä, kameranani toimi lauantaina peruna.




























Dan Brown puhui tieteen ja uskonnon suhteesta toisiinsa. Hän kertoi, että hänen äitinsä oli uskovainen ja isä matematiikan professori. Uskonto ja tiede ovat siis olleet aina hänen elämässään läsnä ja se näkyy myös hänen teoksissaan. Brown puhui puolisen tuntia jonka jälkeen yleisö sai esittää kysymyksiä mistä vain. Kaiken kaikkiaan tilanne oli todella rento ja hauska, tunti meni yhdessä hujauksessa!

Lauantain ostokset:
Helen Macdonald - H niin kuin haukka
Selja Ahava - Taivaalta tippuvat asiat
Tove Jansson - Bulevardi ja muita kirjoituksia
Dan Brown - Alku
















29.10.2017 Sunnuntaina pääsimme paikan päälle noin kahdentoista aikaan ja heti ensimmäisenä menimme ryystämään teetä ja tuhoamaan eväitämme pressitiloihin. Törmäsimme taas Katriin ja lähdimme kaikki kolme yhdessä Kirjakallioon kuuntelemaan ohjelmaa siitä, kuinka nuoret miehet saataisiin lukemaan enemmän. 

Pian meitä oli koolla kunnon jengi ja lähdettiin kuuntelemaan Harri Hertelliä ja Susinukke Kosolaa. Katrin vaikuttavasta fanityttöilystä innostuneena päätin ostaa itselleni kokeiluun  Susinukke Kosolan Avaruuskissojen leikkikalu -runokirjan. :D






















Ja tottakai sunnuntaille mahtui vielä muutama kahden euron löytöä.

Kiitos vielä ihanasta ja parhaasta kirjamessuseurasta te kaikki, toivottavasti nähdään toistekin! :-)

Hogwarts library

Bookishteaparty

Sivujen välissä

Kirjavarkaan tunnustuksia

Mitä luimme kerran

Lukulahnan luola

2 kommenttia:

  1. Ihana, että mun fanityttöily teki vaikutuksen :-D Oli ihanaa nähdä sut, on jo nyt ikävä sitä kirjarakkauskuplaa jossa saatiin olla!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (Miten tää kommentti on menny ohi!!)
      Mutta joo, oli myös ihanaa nähdä sut! Menisipä vuosi nopeasti:D<3

      Poista

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös