tiistai 7. helmikuuta 2017

AFTER YOU - JOJO MOYES

Kannattaa skipata, jos et tiedä mitään Me Before You/Kerro minulle jotain hyvää -kirjasta, sisältää juonipaljastuksia siihen liittyen!
Mistä mulle: oma ostos
Teoksen nimi: After You (Me Before You #2)
Kirjailija: Jojo Moyes
Ilmestynyt: 2015
Suomennos: 2016 / Jos olisit tässä
Kustantaja: Penguin
Sivumäärä: 409
Takakannesta:
Lou Clark has lots of questions.

Like how it is she's ended up working in an airport bar, spending every shift watching other people jet off to new places.

Or why the flat she's owned for a year still doesn't feel like home.

Whether her close-knit family can forgive her for what she did eighteen months ago.

And will she ever get over the love of her life.

What Lou does know for certain is that something has to change.

Then, one night, it does.

But does the stranger on her doorstep hold the answers Lou is searching for - or just more questions?
Close the door and life continues: simple, ordered, safe.

Open it and she risks everything.

But Lou once made a promise to live. And if she's going to keep it, she has to invite them in . . .

*   *   *
Olin innoissani ja peloissani, kun lähdin takaisin Lou Clarkin matkaan. Innoissani, koska rakastan Me Before You:ta & halusin tietää mitä Loulle kuuluu. Peloissani, koska rakastan liikaa Me Before You:ta.

Willin kuolemasta on kulunut puolitoista vuotta ja Lou Clark on keräilemässä itseään. Hänellä on uusi työpaikka ja oma kämppä, mutta kumpikaan ei oikein innosta. Se Lou jonka opin tuntemaan MBY -kirjassa on täysin kadoksissa. Hävinneet ovat värikkäät vanhat vintage-henkiset vaatteet ja hölmöt jutut.
Sitten eräänä yönä tapahtuu hurja onnettomuus(mikä sai mut pyöräyttämään silmiäni), jonka vuoksi Lou joutuu palaamaan takaisin kotiinsa perheensä luo toipumaan. Pian Lou alkaa käydä Moving On Circle'ssä, tukiryhmässä, jossa jokainen on menettänyt jonkun läheisen. Siellä Lou myös tapaa ambulanssi-Samin, josta tuli lempihahmoni (Loun lisäksi) tässä kirjassa. Näihin aikoihin Loun kämpän oven taakse löytää tiensä Lily. Lily on angstiteini. Itsekäs, ärsyttävä ja ylimielinen. Lilystä ei pysty oikein kirjoittamaan ilman, että en paljastaisi juonesta jotain, joten valitukset Lilystä jää tähän.

Tykkäsin kovasti kirjan alusta, mutta heti kun Lily hyppäsi juoneen mukaan, innostukseni laski puoleen ja tuntuikin, että luin kirjaa pienen ikuisuuden.  Jojo Moyes kirjoittaa kuitenkin aivan ihanan viehättävästi ja se tuntuu nyt uppoavan muhun. Niin kuin aiemmin sanoin, rakastan Me Before You -kirjaa ja tiesin, ettei After You pääse edeltäjänsä kanssa samoihin mittoihin. Se oli oikeastaan vain odotettavissa, sillä MBY:ta on vaikea lähteä laittamaan paremmaksi eli tavallaan en edes pettynyt.
Kirjan loppu oli arvattavissa, mikä oli tylsää. Se myös päättyi niin, että siitä olisi mahdollista kirjoittaa vielä kolmaskin osa. Ajatus siitä enää kyllä vain pelottaa, eikä laisinkaan enää innosta.
Musta tätä kirjaa ei olisi edes tarvittu (vaikka kuinka paljon Clarkista pidänkin), olisi riittänyt että tarina olisi jäänyt ensimmäiseen osaan.

★★★☆☆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös