lauantai 18. tammikuuta 2020

hanya yanagihara: pieni elämä

Mistä mulle: oma ostos kustantaja: Tammi julkaistu: 2017 sivuja: 939 oma arvio:♥♥♥♥♥
Ei voi kuin kehua! Siis herrrrranpiaksut mikä kirja! Ymmärrän, nyt kun olen kuullut ihmisten sanovan tästä, että toivoivat ettei kirja loppuisi koskaan. Huomasin meinaan itsekin toivovani kun kirjaa oli enää jäljellä reilu sata sivua. Ei ole meinaan hetkeen osunut kohdalle kirjaa, mitä toivon pääseväni lukemaan heti kun työelämän velvollisuuksilta pääsee. Tai että joissakin kohdissa oli oikeasti pidettävä tauko lukemisesta. Sen verran karua tekstiä!

Mitä mä tiesin Pienestä elämästä, ennen kuin otin sen lukulampun alle? Tiesin, että Pieni elämä kertoo neljästä kaveruksesta, joita seurataan läpi elämän. That's it. Mutta nyt kun oon lukenut kirjan, niin osaan sanoa, että oikeestihan se on tarina yhdestä heistä, Judesta. Judella on ollut rankkaakin rankempi lapsuus ja se seuraa läpi elämän. Jude on mysteeri, edes hänen ystävänsä tai sijaisvanhempansa eivät ole tietoisia Juden lapsuuden traumoista.
Mä en voi sanoa paljoa tän enempää, etten paljasta liikaa. Suosittelen, että tän kirjan kimppuun hyökkää mahdollisimman pienillä taustatiedoilla ja antaa kirjan vain yllättää.

Tää oli kyllä loistava. Vangitsevasti ja sydäntäsärkevästi kirjoitettu. Se on myös tarina läpi elämän kantavasta rakkaudesta ja ystävyydestä. 
Annoin hyvän kirjan taas odotella aivan liian kauan kirjahyllyssä!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös