tiistai 3. lokakuuta 2017

MAGGIE STIEFVATER - THE RAVEN BOYS (THE RAVEN CYCLE #1)

Mistä mulle: oma ostos
Teoksen nimi: The Raven Boys (The Raven Cycle #1)
Kirjailija: Maggie Stiefvater
Ilmestynyt: 2012 / ei suomenettu
Kustantaja: Scholastic Press
Sivumäärä: 448
Takakannesta
“There are only two reasons a non-seer would see a spirit on St. Mark’s Eve,” Neeve said. “Either you’re his true love . . . or you killed him.”

It is freezing in the churchyard, even before the dead arrive.

Every year, Blue Sargent stands next to her clairvoyant mother as the soon-to-be dead walk past. Blue herself never sees them—not until this year, when a boy emerges from the dark and speaks directly to her.

His name is Gansey, and Blue soon discovers that he is a rich student at Aglionby, the local private school. Blue has a policy of staying away from Aglionby boys. Known as Raven Boys, they can only mean trouble.

But Blue is drawn to Gansey, in a way she can’t entirely explain. He has it all—family money, good looks, devoted friends—but he’s looking for much more than that. He is on a quest that has encompassed three other Raven Boys: Adam, the scholarship student who resents all the privilege around him; Ronan, the fierce soul who ranges from anger to despair; and Noah, the taciturn watcher of the four, who notices many things but says very little.

For as long as she can remember, Blue has been warned that she will cause her true love to die. She never thought this would be a problem. But now, as her life becomes caught up in the strange and sinister world of the Raven Boys, she’s not so sure anymore.

*   *   *
Tässä vasta toinen kirja minkä sain luettua uudelleen luettua -haasteeseen :D Mulla on yrityksenä saada luettua koko sarja vielä tämän vuoden puolella. En ole koskaan lukenut sarjan neljättä ja viimeistä osaa. Tykkäsin (ja yhä edelleen tykkään) tästä sarjasta niin paljon, että en vain ole ollut valmis lukemaan viimeistä osaa, haha. ((Mutta ehkä mä olen nyt jo valmis lukemaan sen.))

The Raven Boys -kirjassa seurataan Blue Sargent nimistä 16-vuotiasta tyttöä. Blue asuu 300 Fox way -tiellä äitinsä ja tätiensä kanssa. Bluen äiti on meedio ja tämä on ennustanut, että Blue tulee surmaamaan elämänsä suurimman rakkauden suutelemalla.
Kirjan alussa Blue ja yksi tämän tädeistä, Neeve, ovat kirkomaalla odottamassa, että seuraavan 12 kuukauden aikana kuolevien henget kulkevat ohitse. Blue ei ole koskaan nähnyt henkiä kirkkomaalla, kunnes tällä kertaa hän näkee pojan, joka sanoo nimekseen Gansey. Neeve kertoo Bluelle, että Blue näkee Ganseyn hengen siksi, että Blue joko tappoi Ganseyn, tai että Gansey on Bluen elämän suuri rakkaus.
Pian Blue saa tietää, että Gansey on rikas opiskelija Aglionby -poikien yksityiskoulusta. Ganseyn kavereita ovat Adam, Ronan ja Noah, jotka kaikki käyvät siis tätä samaa yksityiskoulua. Bluen ja poikien välille muodostuu ystävyys, vaikka Blue piti poikia snobeina. 
Pian viisikko alkaa etsiä ley-linjoja ja haudattua/kadonnutta Welsh kuningasta Glendoweria. Gansey on yrittänyt löytää tätä siitä asti kun oli aivan pieni, mutta tuloksetta. Blue ja pojat eivät ole kuitenkaan ainoat, jotka etsivät ley-linjoja ja Welsh kuningasta.

Tää on yksi niistä sarjoista mikä saa mut hirveään nostalgian valtaan :-D Eikä tästä oo edes kauan aikaa milloin luin tämän ensimmäisen kerran (2015).
Tähän osaan on ympätty paljon - murha, haamuja ja henkiä, taikametsä, kadonnut kuningas.. ja musta se kaikki silti toimii, vaikka muistan kuinka sekaisin olin kaikesta ensimmäisellä lukukerralla. Ehkä kirja vaatii sen toisen lukukerran. Kirja on paikoitellen vähän hidastempoinen, mutta en valita silti, koska musta on ilo lukea Stiefvaterin tekstiä. Se on elävää ja tuntuu samalla kuin unelta. Rakastan kuinka hahmot tuntuvat kuin oikeilta ihmisiltä. Mä haluan samanlaisen kaveriporukan kuin Blue ja pojat! Musta kaikki tässä kirjassa esiintyvät hahmot ovat i-h-a-n-i-a. tuliko tämä selväksi haha

Oon lukenut Maggie Stiefvaterilta suomennetun Väristys -sarjan ensimmäisen osan ja musta on hassua, että ne molemmat on Stiefvateria. Mielestäni tämä sarja on paljon Väristystä parempi. :D Olis mahtavaa jos The Raven Cycle suomennettaisiin!

"Blue didn't reply. She wasn't interested in telling other people's futures. She was interested in going out and finding her own." s.9

ps. blogin ulkoasu sai kokea muutoksen. Oranssihtava väri lähti ja vaihtui tummaan:D Se edellinen leiska oli täällä yli puoli vuotta ja mulle se on henk. koht. ennätys, koska mä kyllästyn aina todella nopeasti blogin ulkoasuun. Katsotaan kauanko tämä täällä keikkuu:-D

7 kommenttia:

 1. Mä oon lukenu Väristys-trilogian enkä syttynyt.. Joten ehkä siks tähän tarttuminen on kestänyt niin luvattoman kauan, vaikka tiedän kaikkien tätä hehkuttavan :'D Ehkä joku kaunis päivä mä vielä tähän tartun.

  VastaaPoista
 2. Mä taas tykkäsin Väristyksestä! Tosin luin sen ekan kerran joskus ala-asteella ja se oli tyyliin ekoja kirjoja Pottereiden lisäksi minkä sain luettua loppuun asti. Ei toisella lukukerralla enää iskenyt niin paljon, mutta silti vaalin sitä mukanani! :D

  Toivottavasti tämäkin sarja suomennettaisiin, en oo kuullut tästä varmaan mitään pahaa! Oon halunnut lukea tämän niin kauan, enkä varmaan kestä jos tästä ei oo tulossa suomennettua versiota. Yyyh.

  Ja tosi kiva tää ulkoasu!! Edellinenkin oli kyllä mainio, mutta vaihtelu virkistää aina. Mulla on kans tapana kyllästyä oman blogin ulkoasuun ja joskus pitää taistella pääkopan kanssa etten muuttaisi sitä tai värimaailmaa joka kuukausi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, ihana:D Mun tekisi oikeastaan mieli lukea se uudelleen ja katsoa tykkäisinkö siitä nyt.
   Kaikki varpaat ja sormet nyt ristiin että tää suomennetaan! Mut onhan tää pakko, ku tää on niin hyvä.
   Ja kiitooooss!! ;_;<3 Blogini alkuaikoihin vaihdoin kuukausittain ulkoasua mutta nyt.. täytyy vaan yrittää pitää järki tallella, turha sitä on koko ajan vaihdella :D

   Poista
 3. Kiva ulkoasu! :) Mulla on kans kiinnostanut nämä kirjat, kun tätä ekaa osaa on muutamissa blogikirjoituksissa niin kehuttu. Mutta jään odottamaan suomennosta, jos sitä koskaan ilmestyy...

  VastaaPoista
 4. Mä oon lukenut tämän ja aloitin The Dream Thievesiä, mutta jotenkin nää kirjat eivät vaan temmanneet mua sillä tavalla mukaansa kuin odotin :/ on muuten ihana uusi ulkoasu ja varsinkin banneri!<3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös