keskiviikko 4. lokakuuta 2017

TURUN KIRJAMESSUT 6. - 8.10.2017

Kirjamessut! Nää on mun ensimmäiset kirjamessut! Edellisistäkin messuista on tullut haaveiltua, mutta syystä tai toisesta en ole ikinä paikan päälle päässyt. Tänä vuonna on anottu vapaat ja vaihdettu työvuoroja työkavereiden kanssa, koska tänä vuonna mä aion olla paikan päällä siellä missä on kirjapöhinää! Nyt ensin koetaan Turku ja myöhemmin Helsinki.

Oon menossa käymään messuilla perjantaina sekä mahdollisesti myös lauantaina. Nyt tosiaan halusin antaa ajatukseni tälle aiheelle ja kokosin itseäni kiinnostavat keskustelut/haastattelut. Nää jutut mua kiinnostaa (mutta katsotaan mihin mä oikeasti päädyn.. :D) :

Perjantai 6.10.2017
-11:00 - 11:20 Agricola A-halli: Miten kirjoittaa nuorille lyhytproosaa

-12:00 - 12:40 Fiore A-halli: Omaa itseä rakentamassa: sateenkaariteemat lasten- ja nuortenkirjallisuudessa.
Paneelikeskustelun aiheena on seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus lasten- ja nuortenkirjallisuudessa ja mikä merkitys teemojen käsittelyllä on nuorille lukijoille oman identiteetin rakentamisessa. 

-13:40 - 14:10 Fiore A-halli: Saako nuortenkirjoissa kiroilla?

-14:10 - 14:40 Agricola A-halli: Koko Hubara: Ruskeat tytöt
Minä olen ihan koko ajan olemassa riippumatta rasismista ja valkoisuudesta. Ruskeat tytöt -esseekokoelma on ensimmäinen suomenkielinen kirja ruskealta tytöltä ruskeille tytöille. 

-17:00 - 17:20 Fiore A-halli: Selja Ahava: Ennen kuin mieheni katoaa
Riipaiseva, intiimi ja taiturimainen romaani kuvaa kipeää luopumista, joka asettuu teoksessa poikkeukselliseen psykologiseen kehikkoon. 

 -17:40 - 18:00 Kuisti B-halli: Kun kääntäjän työ huomataan
Jaana Kapari-Jatta kertoo suomentamisesta ja suosiostaan, jonka on Harry Potter -käännöksillään saavuttanut. Haastattelija Saara Tiuraniemi. 
Lauantai 7.10.2017
-14.20 - 14.40 Jukola 2. krs: Perkele!
Suomentaja Juhani Lindholm esitelmöi kirosanojen kääntämisestä.

-15.30 - 16.00 Fiore A-halli: Dystopiasta utopiaan
Miksi nykyään ilmestyy paljon dystopiakirjoja? Emmi Itäranta ja Antti Tuomainen kertovat teoksistaan ja keskustelevat dystopioista ja utopioista Jani Saxellin haastattelussa.

-17.00 - 17.20 Agricola A-halli: Miki Liukkonen: O
Valtavan mediahuomion saavuttanut Miki Liukkosen O on kookas kirja siitä, millaista on arki tässä ajassa ja miten siinä eletään. Liukkosen toinen romaani on suuruudenhullu, kohtuuttoman laaja ja kaikkeutta tavoitteleva tarina tavallisista ihmisistä ja kummallisista tapahtumista, neurooseista, päähänpinttymistä, järjettömistä asioista joita pelkäämme kuin lapsi tähdetöntä yötä.

Toivon myös törmääväni moniin bloggaajiin, tuttuihin ja tuntemattomiin :D 

2 kommenttia:

  1. Kivaa, että pääset nyt ensimmäistä kertaa paikalle! En ole itse vielä ihan päättänyt, minä päivinä aion messuille mennä, ehkä ainakin perjantaina ja sunnuntaina. Ollaan kuitenkin näköjään kiinnostuttu aika monesta samasta ohjelmanumerosta, mm. Omaa itseä rakentamassa ja Kun kääntäjän työ huomataan. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös