maanantai 7. elokuuta 2017

HEL-YA 5.8.2017 (HELSINKI YOUNG ADULT LITERARY CONVENTION)

© Hel-YA twitter
Kauan odotettu Hel-YA (Suomen ihan eka, mutta toivottavasti ei vika, YA- fanitapahtuma!) oli nyt viime viikon lauantaina. Se järjestettiin Helsingin Suvilahdessa, ravintola Lämmössä.
Tapahtuma alkoi klo 13.15, mutta olin itse paikalla jo puoli tuntia aikaisemmin. Olin varannut aikaa mahdolliselle eksymiselle, mutta onnekseni en eksynyt, vaan löysin paikan päälle erittäin helposti :)

Kuusi tuntinen tapahtuma koostui paneelikeskusteluista ja kirjailijahaastatteluista. Musta koko ohjelma oli mielenkiintoinen ja inspiroiva. Ps. Musta tuli Salla Simukka ja Siri Kolu fanityttö. Kuulimme myös videotervehdyksiä mm. Cassandra Clarelta ja DIMILY -sarjan kirjoittajalta Estelle Maskamelta. Vaikka mulla ei ollut mitään tiettyä keskustelua/haastattelua mitä olisin odottanut ohjelmalta eniten, oli ehkä Holly Bournen Skype-haastattelu kuitenkin se yksi suurimmista. Harmi vain, että Skype pätki ja Holly Bournesta ei tahtonut saada selvää. Sille kuitenkaan kukaan ei voinut mitään, yhteydet nyt ovat mitä ovat.

Paikalla oli myös kirjakauppa Niden popup-myymälä. En sortunut ostamaan yhtään kirjaa täältä, mutta omia kirjojani raahasin signeerattavaksi, haha. 
Parasta mun mielestä oli Katri Alatalon tapaaminen ja lyhyt jutustelu hänen kanssa (#fangirl mun käÄRMEIDEN KAUPUNKI ON SIGNEERATTU ÄÄÄ) plus parin bloggarin tapaaminen.. Bookisteapartyn Katri ja Neverendiglyn Mira (OLI NIIN KIVA NÄHDÄ♥).
Ensi kerralla aion ottaa aikaisemmin selvää mahdollisista bloggarimiiteistä ja menen rohkeammin puhumaan ihmisille, ehkä se ei ole niin vakavaa jos teen itsestäni jonkun creeper stalkkaajan.. :'D
Negatiivistä sanottavaa mulla on ainoastaan liian lyhyistä tauoista keskustelujen välillä ja kahvilassa voisi olla enemmän vaihtoehtoja välipalaksi. Nämä kuitenkin on ihan anteeksiannettavia :)

TBR-listani kasvoi tämän tapahtuman myötä, miltä tuskin kukaan välttyi. Tässä kuitenkin oma listani mitkä kiinnostaa just nyt eniten:

> Emmi Itäranta - Teemestarin kirja
> Emmi Itäranta - Kudottujen kujien kaupunki
> Salla Simukka - Lumikki-trilogia
> Johanna Valkama - Itämeren Auri

Kiitän ja kumarran kutsuvieraslipusta, nautin paljon ajastani sekä keskusteluista ja toivon, että Hel-YA järjestetään ensi vuonna uudelleen! 
Päivän saldona Viha jonka kylvät ennakkokappale, Corildon postikortti sekä signeeraukset ♥

10 kommenttia:

 1. Sinäkin olit tuolla! - tosin en tiedä tunnistaisinko vaikka törmättäisiin:D Ehkä sitten kirjamessuilla, kun bloggaripasseista on helppo vakoilla, että kuka on kyseessä;D
  Ps. Suositus Lumikki-trilogialle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sä olit siellä myös! Hitsi, olis ollu niin kiva törmätä. Vaikka en kyllä olisi varmaan tunnistanut.. :-D

   Poista
 2. Kuulostaapa kivalta tapahtumalta! Itselläni meni tuo päivä töissä, mutta jos tätä tulevaisuudessa järjestetään voisin vaikka osallistua. Täältä myös suositus Lumikki-trilogialle, Emmi Itärannan kirjat on minullakin lukulistalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, ihmeessä mukaan jos/kun ensi vuonna tapahtuma järjestetään uudelleen :)

   Poista
 3. Mä oon tuolta sun listalta lukenut muut paitsi Valkaman kirjaa :) Simukan trilogia on hyvä ja tykkäsin kovasti myös Kudottujen kujien kaupungista.

  Pitäis itekin olla rohkeampi että uskaltais mennä juttelee uusille ihmisille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kudottujen kujien kaupunkia on kehuttu niin paljon! Ja se on taas mulla lainassa kirjastosta.. jos mä nyt saisin sen tällä kertaa luettua:-D

   Poista
 4. Äh tuntuu, että liian moni bloggari meni ohi, kun en osaa yhdistää naamoja ja blogeja! Olisi ollut kiva kyllä törmätä (varmasti "törmättiinkin", mutten sitten osannut moikata :D ) Jospa kirjamessuilla nähtäisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika! :( Yritetään törmätä kirjamessuilla, olis niin kiva nähdä!

   Poista
 5. Simukan trilogia oli ihan kiva äänikirjoina. Tosi kiva, että tällainen tapahtuma on järjestetty! Ehkä ensi kerralla itsekin mukana :D /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänikirjat tuntuu niin vierailta, pitäisi vaan ehkä rohkeasti yrittää.. ehkä jopa tuon Lumikki trilogian kanssa :D
   Toivottavasti järjestetään uudelleen ja pääset mukaan<3

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös