perjantai 11. elokuuta 2017

JENNY HAN - TO THE ALL THE BOYS I'VE LOVED BEFORE

Mistä mulle: oma ostos
Teoksen nimi: To The All The Boys I've Loved Before
Kirjailija: Jenny Han
Ilmestynyt: 2015
Suomennos: Ei suomennettu
Kustantaja: Simon & Schuster
Sivumäärä: 320
Takakannesta:
What if all the crushes you ever had found out how you felt about them… all at once?

Sixteen-year-old Lara Jean Song keeps her love letters in a hatbox her mother gave her. They aren’t love letters that anyone else wrote for her; these are ones she’s written. One for every boy she’s ever loved—five in all. When she writes, she pours out her heart and soul and says all the things she would never say in real life, because her letters are for her eyes only. Until the day her secret letters are mailed, and suddenly, Lara Jean’s love life goes from imaginary to out of control

*   *   *
16-vuotias Lara Jeanillä on kaksi siskoa. Isosisko Margot ja pikkusisko Kitty. He asuvat yhdessä isänsä kanssa siskosten äidin kuoleman jälkeen. Lara Jean on ollut ihastunut siskonsa, Margotin, poikaystävään siitä asti kun Margot ja Josh ovat olleet yhdessä. Kuitenkin aivan kirjan alussa Margot muuttaa Skotlantiin koulun perässä ja Joshin ja Margotin suhde päättyy. Josh on ollut osa Lara Jeanin perhettä jo vaikka kuinka kauan, joten kaikkien maailma muuttuu, kun Josh ei enää käy LJ:n perheen luona. 
Lara Jean on ollut ihastunut viisi kertaa ja hän on jokaiselle näistä kirjoittanut rakkauskirjeen, vuodattanut kyyneleensä ja tunteensa paperille, pyrkimyksenä päästä yli näistä ihastuksista. Hän ei tietenkään ole lähettänyt koskaan näitä kirjeitä vaan säilyttää niitä vanhassa hattulaatikossa.
Joku on kuitenkin nyt lähettänyt Lara Jeanin kirjoittamat rakkauskirjeet ja ne ovat saapuneet vastaanottajilleen, myös Joshille. LJ päätyy feikkisuhteeseen samalla luokalla olevan Peterin kanssa. Heillä molemmilla on syynsä ja hyötynsä tästä tekaistusta suhteesta: LJ pyrkii häpeissään esittämään onnellista Peterin kanssa, että ne viisi rakkauskirjeen saanutta tajuavat, että LJ ei ole enää ihastunut näihin. Peter taas haluaa tehdä ex-tyttöystävänsä mustasukkaiseksi. Mitä tapahtuu kaiken tämän jälkeen? Päätyvätkö Josh ja Lara Jean yhteen? Entä Lara Jeanin suhde feikkipoikaystävä Peteriin?

To All The Boys I've Loved Before jos mikä oli täydellistä kesälukemista. Helppo, nopea ja kevyt lukuinen, just ehkä semmonen aivot narikkaan -kirja. Pidin hyvin paljon siskosten lämpimästä suhteesta. Eniten mua kirjassa kuitenkin risoi itse päähenkilö. Musta hän oli hyvin lapsekas kuusitoista vuotiaaksi. Juoni oli myös ennalta-arvattava.. heti alussa arvasin kuka oli kirjeet lähettänyt, joten se ei ollut mikään mielenräjäyttäjä paljastus kirjan lopussa. Mutta tää ei ollut edes mikään suuri miinus loppujen lopuksi - sain mitä halusin, eli kevyttä höpsöä kesälukemista vaikka kesä nyt on ollut mitä on. Aion lukea jatko-osan jossain vaiheessa :-)

“If love is like a possession, maybe my letter are like my exorcisms”

6 kommenttia:

 1. Tällaiset kevyet nuorten hömppäkirjat on ihania välipaloja <3 Vaikka olen muka aikuinen... XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä saa aikuisetkin lukea! XD Toi välipala oli kyllä hyvin tätä kuvaava sana.

   Poista
 2. Siis mä arvasin kanssa kuka ne kirjeet oli lähettäny, siis ihan heti :D Mut ei se oikeestaan häirinny. Mä taas tykkäsin jotenki Lara Jeanista, tai en ainakaa menettäny hermoja siihen XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se hirveästi häirinnyt :D Haha, musta se oli vähän sillon tällön rasittavaXD

   Poista
 3. Suosittelen P.S. I Love You:ta lämmöllä! Se tuli ahmittua aika nopeasti, ihan jo vaan siks, että on virkistävää kun YA-romantiikastakin tehdään trilogia. Oonko vähän ennalta-arvattava, jos sanon, että rakastin tota feikkipoikaystävä juonta ihan liikaa :D <3 Ja tästähän on tekeillä elokuvakin!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös