maanantai 25. joulukuuta 2017

ILTASATUJA KAPINALLISILLE TYTÖILLE - ELENA FAVILLI & FRANCESCA CAVALLO

Mistä mulle: arvostelukappale
Teoksen nimi: Iltasatuja kapinallisille tytöille
Alkuperäinen nimi: Good Night Stories for Rebel Girls
Kirjailija: Elena Favilli ja Francesca Cavallo
Ilmestynyt: 2016 / suom. 2017
Kustantaja: Kustantamo SS
Sivumäärä: 212
Takakannesta
Tätä kirjaa meiltä on kyselty! Maailmalla ilmiöksi noussut kirja Good Night Stories for Rebel Girls saadaan suomeksi. Upeasti kuvitettu kirja kertoo sadan erinomaisen ja itsenäisen naisen tarinan iltasadun muodossa. Jokaista tarinaa kuvittaa eri naistaiteilijan tekemä muotokuva. Kokonaisuutena kirja on komea kunnianosoitus naisille, kuvataiteelle ja jokaiselle tytölle, joka saa kyseisen kirjan yöpöydälleen. Se on taatusti vapauttavaa luettavaa myös vanhemmille, jotka kaipaavat lapsilleen monipuolisempia roolimalleja.

*   *   *
Olipa kerran kirja, mikä sisälsi sata tarinaa ihmeellisistä, itsenäisistä naisista iltasadun muodossa. Jokainen aukeama on omistettu yhdelle naiselle, missä on tästä sivun pituinen elämäkerta ja toisella sivulla on tästä muotokuva (mitkä ovat muuten toinen toistaan upeampia!♥). Naisia kirjassa on laidasta laitaan. Kleopatrasta Astrid Lindgreniin, Elisabet ensimmäisestä Simone Bilesiin ja Michelle Obamaan.


Iltasatuja kapinallisille tytöille on musta hyvä, vaikka yhden sivun mittaiset elämäkerrat jäivät vähän tyngiksi ja todella pintaraapaisuiksi. Ymmärrän, että tämä on tarkoitettu lapsille, joten pelkistetyt tarinat eivät tulleet edes yllätyksenä. Wikipedia oli monen sivun jälkeen kaveri :D Musta tää kirja oli myös mukavan monipuolinen. Mukana oli mm. japanilainen keisarinna (syntynyt n. 169-269) transtyttö Coy Mathis (syntynyt v. 2007). Oli kiva huomata kuinka sun ei tarvitse olla 50-vuotias ollaksesi saavuttanut jotakin ja että kirja ei ollut pelkkää historian havinaa 1600-luvulta.
Saisiko tälle mahdollisesti jatko-osan?

7 kommenttia:

 1. Mä oon vielä säästellyt tätä. Tuntuu, että tähän kun tarttuu niin tän lukee sit yhdeltä istumalta :'DD
  Ja tällehän on tulossa jatkoa! Ainaki Book Depositoryssa olin näkevinäni, että 2 osa on kohta tilattavissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti? Äää, kuin hyvä! <3 Multa on menny tämmöinen ihan täydellisesti ohi :D

   Poista
 2. Miten minä en ole tähän törmännyt kertaakaan - aivan ihana aihe! Pitää yrittää löytää tämä jostain ehdottomasti käsiini.

  VastaaPoista
 3. Tämä kirjahan kuulostaa mielekkäältä. Täytyypä laittaa muistiin nimi jotta jossain vaiheessa saisi tämän napattua.:)

  VastaaPoista
 4. Jostain (Twitteristä? Instasta? FB:stä?) näin S&S:n kommentin, että tästä kirjasta on tulossa suomalainen versio, mikä sekin kuulostaa hienolta. Sivun mittainen formaatti tosiaan sopii lapsen kanssa luettavaksi, mutta kyllä me kuusivuotiaankin kanssa käytiin joistakin henkilöistä lukemassa lisää, kun alkoi kiinnostaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös