keskiviikko 3. elokuuta 2016

PIENI KIRJASAALIS

Heipsun! Mulla oli suunnitelma, että yrittäisin olla mahdollisimman kauan ostamatta yhtä ainoatakaan kirjaa. Tarkoitus oli keskittyä niihin kirjoihin, jotka mulla on jo hyllyssä ja lukea ne. Kesäkuun pystyin itseäni pidättelemään, kunnes sitten sorruin heti heinäkuun alettua. Eihän se maailmaa kaada ainoastaan mun to be read -kirjapinon


En tiedä tarkkaan koska pääsen nämä lukemaan, mutta ajattelin silti esitellä nämä, vaikka en niistä paljoa vielä tiedäkään :-) No mutta, tarkastellaan näitä yksilöitä hiukan tarkemmin!

*   *   *

“You were the sun, and I was crashing into you.” 

Carry On - Rainbow Rowell. (TÄÄ KANSI ON MUUTEN TÄYDELLINEN)
Ilmestynyt vuonna 2015, sivuja 517.
Rainbow Rowell on ehdottomasti yks mun lemppareista.
Kirjan päähenkilöinä ovat Simon Snow ja Baz, jotka ovat jo tuttuja hahmoja Fangirl-kirjasta, jossa he seikkailivat Cathin fanifiktiossa. Fangirl -kirjassa Simon Snow on eräänlainen Harry Potteriin verrattava ilmiö.


*   *   * 
“If you don't want a man dead, don't bludgeon him over the head repeatedly.”
Uprooted - Naomi Novik
Ilmestynyt vuonna 2015, sivuja 435.
Kirjan päähenkilö on Agnieszka, joka asuu pienessä kylässä. Kylän lähiympäristöä suojelee velho, Dragon, ja joka kymmenes vuosi hän hakee & valitsee kylästä tytön itselleen palvelijaksi. Uuden tytön valintahetki koittaa pian ja kaikki olettavat Dragonin valitsevan kylän kauniin ja rohkea Kasian. Kun valintahetki koittaa, Dragon ei valitsekaan Kasiaa vaan Agnieszkan, joka on täysi vastakohta Kasiasta.

*   *   *

“Destiny was for fools. Sharzad would not wait for her life to happen. She would make it happen.”
The Rose & The Dagger - Renée Ahdieh
Ilmestynyt vuonna 2016, sivuja 416.
Vihdoinkin! Toinen ja viimeinen osa The Wrath & The Dawn sarjaan, mikä on saanut inspiraatiota Tuhannesta ja yhdestä yöstä.
Sarjan ensimmäisessä osassa tutustutaan kuningas Khalidiin, joka ottaa joka yö uuden morsiamen, vain kuristaakseen tämän silkkinauhalla ennen aamunkoittoa. Eräänä päivänä kirjan päähenkilön, Shahrzadin, paras ystävä päätyy Khalidin uhriksi ja tästä kostoa hautova Shahrzad ilmoittautuu khalidille uudeksi vaimoksi. 
Shahrzad selviytyy yöistä kertomalla Khalidille lumoavia tarinoita ilta toisensa perään, varmistaakseen näin oman selviytymisensä. Ja pian kaikki ei olekaan sitä miltä näyttää ja pikkuhiljaa kaikki kysymysmerkit alkavat saada vastauksia.

*   *   *

Mä en osaa edes sanoa mistä näistä alottaisin, koska nää kaikki kuulostaa niin huipuilta!

6 kommenttia:

 1. Moni on kehunut Rainbow Rowellin kirjoja. Ite en oo vielä ehtinyt lukea häneltä mitään, mutta ajattelin lukea jossain vaiheessa Eleanor & Parkin kun se on kerran suomennettu. :)

  VastaaPoista
 2. Nyt vielä semmoinen, että heitänpä sua haasteella, jos haluat osallistua :D

  http://neverendingly.blogspot.fi/2016/08/unpopular-bookish-opinions-haaste.html

  VastaaPoista
 3. Tästä tulee varmaan vuoden järkevin kommentti, mutta sulla on häiritsevän samannäköinen parveke ku mulla :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös