keskiviikko 17. elokuuta 2016

5. AALTO -TRILOGIA ⎥ OSA 2


Teoksen nimi: Ääretön meri
Alkuperäinen nimi: The Infinite Sea
Kirjailija: Rick Yancey
Ilmestynyt: vuonna 2014
Suomennos: vuonna 2015
Kustantaja: WSOY
Kääntäjä: Ulla Selkälä
Sivumäärä: 290
Sarjassa ilmestynyt:
5. aalto (5th Wave)
Takakannesta: Viides aalto -sarjan toisessa kirjassa jatkuu selviytymistaistelu kaukaisesta aurinkokunnasta tulleita Toisia vastaan, joiden päämääränä on ihmiskunnan tuho. Selviytyminen neljästä ensimmäisestä aallosta oli lähes mahdottomuus. Nyt Cassie Sullivan elää maailmassa, jossa ihmisten välinen luottamus on mennyttä. Viidennen aallon hyökyessä Cassie tovereineen saa todistaa Toisten lopullista tavoitetta. Edessä on viimeinen taistelu elämän ja kuoleman, toivon ja toivottomuuden, rakkauden ja vihan välillä.

Ensimmäisessä osassa avaruusoliot ovat pyyhkineet melkein kaikki ihmiset maanpäältä. Cassie Sullivan onnistui pelastamaan pikkuveljensä ja nyt hänen tehtävänään on säilyä hengissä.

Toinen kirja jatkaa juuri siitä mihin ensimmäinen jäi. Se jatkaa Cassien ja kumppaneiden tarinaa moniäänistä kertojatekniikkaa käyttäen. Nyt pääsemme näkemään maailmaa enimmäkseen Hakan silmien kautta, kun taas ensimmäisessä osassa tarina kulki eteen päin Cassien kautta. Kirja ei esittele tapahtumia ja hahmoja uudelleen, joten onkin hyvä, että maratoonaan tässä koko trilogiaa. Muuten olisin joutunut selailemaan ensimmäistä osaa uudelleen.

+ Pidin siitä, että Evan ei ole mikään yli-ihminen/alien vaan, että selvästi taistelut ottavat häneltäkin veronsa.
+ Oli myöskin hauska nähdä vilaus Evanin historiaa Gracen muodossa.
+ Plussaa oli myös, että Haka ja Cassie olivat 'päähenkilöinä' ja että Cassien ja Evanin säätö oli suosiolla jätetty pois, sivummalle.
+ Ja asia mille hurrasin; EI KOLMIODRAAMAA, niin kuin ensimmäistä osaa lukiessa pelkäsin tapahtuvan.

Kun löysin tämän kirjaston hyllystä, niin ensimmäinen ajatukseni olikin, että onpa se lyhyt. Nyt kirjan luettuani se tuntuukin pelkältä täytekirjalta/täytesivuilta, että saataisiin tästä trilogia aikaiseksi.
Ensimmäisen osan jälkeen Ääretön meri oli pettymys. Se oli ok, mutta siihen se jäi. Pohdin pitkään antaisinko kaksi vai kolme tähteä, mutta päädyin kolmeen. Vaikka juoni olikin vähän tylsähkö, sisälsi se silti jännittävän paljastuksen alieneista.
Nyt odotukset ovat korkealla kolmatta ja viimeistä kirjaa kohden.

★★☆☆

5 kommenttia:

 1. Minulla on vielä viimeinen osa lukematta enkä oikein osaa edes kuvitella mitä siinä voisi tapahtua - tässäkin osassa oli niin yllättäviä juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot oikeessa. Mä olen ihan viimeisillä sivuilla kolmannen kanssa, enkä ole yhtään valmis näihin tapahtumiin.

   Poista
 2. 5. Aalto- trilogia on minulle aika tuntematon, mutta löysin blogisi vasta ja on pakko kommentoida, että tykkään kovasti ja jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana sinä! Minäkin olen jo jonkin aikaa seuraillut blogiasi, sulla on todella hyvä kirjamaku:D

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös