maanantai 8. elokuuta 2016

5. AALTO -TRILOGIA ⎥ OSA 1

Teoksen nimi: 5. Aalto
Alkuperäinen nimi: The 5th Wave
Kirjailija: Rick Yancey
Ilmestynyt: vuonna 2013
Suomennos: vuonna 2013
Kustantaja: WSOY
Kääntäjä: Ulla Selkälä
Sivumäärä: 431

TakakannestaCassie on tyttö jollla on M16-rynnäkkökivääri, kadonnut pikkuveli ja adrenaliinin terävöittämät aistit. Seitsemän miljardia ihmistä on kuollut, infrastuktuuri tuhottu ja planeetta kasvottomien muukalaisten miehittämä. Epätoivoinen Cassie pakenee ja varoo luottamasta keneenkään. Toisaalla vihan ajama Zombie on valmis tuhoamaan vihollisen hinnalla millä hyvänsä. Kun salaperäinen Evan tarjoaa Cassielle apuaan, on päätös vaikea. Kaoottinen Maa vilisee ihmishahmoisia soluttautujia ja väärän valinnan hinta on kuolema.

Alienit, toiset,  ovat vallanneet Maan. 7 miljardia ihmistä on kuollut. Ensimmäisenä aaltona sähköt katkeavat: puhelimet eivät toimi, lentokoneet tippuvat taivaalta, autot ei toimi. Toisena aaltona tsunami pyyhkii kaupungit puhtaaksi. Kolmantena, vielä elossa olevat saavat seurakseen ruton, mikä pyyhkii 97% elossa olevista. Jos oli onnekas ja selvisi kolmesta ensimmäisestä aallosta, koetellaan onnea taas, sillä neljäntenä aaltona tulivat vaimentajat. Vaimentajat ovat avaruusolioita, jotka ovat ottaneet ihmisen muodon -tehtävänään tappaa loput jäljelle jääneistä ihmisistä. Kukaan ei voi luottaa kehenkään, ainoa mahdollisuus selvitä on olla yksin. Ja nyt alkaa Viides aalto.

Ensimmäisen sivun luettuani, huomasin olevani jo puolessa välissä koko kirjaa. 5. aalto oli jännittävä ja se todellakin jätti janoamaan lisää. Mun on pakko saada tietää kuinka trilogia päättyy. Onneksi sainkin kaikki kolme kirjaa samaan aikaan lainaan kirjastosta:-D
5. aalto toi väkisinkin mieleen Stephenie Meyerin Vieras -kirjan. En koskaan jaksanut Vierasta loppuun asti lukea, joten en sitten loppujen lopuksi osaa sanoa, että kuinka paljon nämä teokset toisiaan muistuttavat.
Musta oli mahtavaa lukea Cassien selviytymisestä sekä Zombien ja ryhmä 53:n touhuista Camp Havenissa. Sammy, Cassien pikkuveli on söpöin ja Haka on asennemuija.

Muutama asia jäi kuitenkin ärsyttämään ja siksi teos ei saakkaan multa täyttä viittä tähteä. Ensinnäkin, mun mielestä tarina ampuu itseään jalkaan, kun Rick Yancey esitteli Evan Walkerin pikarakastumisen Cassieen ja samoin Cassien ihastumisen Evaniin. Oikeasti, tapasitte kaksi aukeamaa sitten, ei rakkautta voi olla vielä ilmassa, argh. Olin myös jossain kohtaa jo heittämässä kirjan ulos ikkunasta, jos vielä kerran joutuisin lukemaan Evanin suklaan värisistä silmistä. Myöskin mahdollinen kolmiodraama Cassien, Evanin ja Zombin välillä tuntuu liian nopealta ja pakotetulta ratkaisulta.

★★★★☆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös