tiistai 4. huhtikuuta 2017

UINUVAT JÄTTILÄISET - SYLVAIN NEUVEL

Mistä mulle: Kirjasto
Teoksen nimi: Uinuvat jättiläiset
Alkuperäinen nimi: Sleeping Giants
Kirjailija: Sylvain Nauvel
Ilmestynyt: 2016
Suomennos ilmestynyt: 2017
Kustantaja: Like
Sivumäärä: 351
Takakannesta:
Kun Rose-tyttö pyöräillessään putoaa syvään monttuun, maanpinnan alta paljastuu valtavia, metallisia ruumiinosia. Salainen tutkimusryhmä alkaa koota osia selvittääkseen niiden mysteerin, mutta tutkimukset keskeytyvät. Seitsemäntoista vuotta myöhemmin tutkijaksi opiskellut Rose kokoaa uuden tiimin ratkaisemaan muinaisten esineiden alkuperän, ja tutkimukset johtavat maapallon ulkopuolelle.

*   *   *

Tämä oli yksi niistä kirjoista, mikä mun oli tarkoitus skipata, mutta tulinkin sitten toisiin aatoksiin. Uinuvat jättiläiset jäi vähän hämmentäväksi lukukokemukseksi, mutta en kadu että se tuli luettua :D Ja tähänkin on tulossa jatkoa (todennäköisesti trilogia)! Jännittävää nähdä mitä tuleva tuo tullessaan.

Aivan alussa löydetään suuri metallinen käden muotoinen esine, mikä hohtaa valoa. Se on uusinta uutta teknologiaa, mutta silti vanha. Kukaan ei tiedä kenen se on, miten se on tänne päätynyt ja mitä se pystyy tekemään, jos se pystyy jotain tekemään. Tästä alkaa tutkiminen ja seikkailu! Suuria metallisia ruumiinosia on ympäri maapalloa. Mitä on tapahtunut?  Päähenkilömme Rose ja hänen tiiminsä alkavat tutkia tapausta.

Pidin paljon juonesta, mutta en siitä miten se on kirjoitettu. Musta tätä oli jotenkin vaikea lukea, kun tarina kulki eteenpäin haastattelujen, päiväkirjojen ja raporttien muodossa. Kirjan keskivaiheilla olin menettämässä mielenkiintoani, mutta se parani kuitenkin loppua kohden. Kun luin viimeiset sivut, mun oli pakko alkaa selata kirjaa alusta. Olisin halunnut lukea sen vielä uudelleen, mutta kirjaston eräpäivä tuli vastaan. Huippua scifiä scifin ystäville! 

Sarjan jatko-osa, Waking Gods, ilmestyi tänään. Toivottavasti se suomennetaan pian :)
★★★☆☆

8 kommenttia:

 1. En oikeastaan koskaan oo lukenut tän tyylisiä kirjoja, mutta tää on ehkä pakko itelläkin lukaista läpi! Tykkään tosta kannesta ihan älyttömästi :D

  VastaaPoista
 2. Minä tykkäsin tosi paljon tekstistä ja sen tyylistä. Tykkään myös päiväkirjatyylistä jne. joten kirja oli kuin minulle tehty.

  VastaaPoista
 3. Tää kirja tuntuu pompsahtelevan mun silmille nyt joka paikassa. :D Vaikuttaa kyl omasta mielestä tosi mielenkiintoiselta, joten pakko varmaan lukea kun ehtii kaikilta muilta kirjoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin näin tätä yhteen aikaan joka paikassa! :D Ehdottomasti mielenkiintoinen, suosittelen tarttumaan!

   Poista
 4. Mä en ole juurikaan scifiä lukenut, mutta tämä kyllä vaikuttaa kiinnostavalta. Ja kansikin on kyllä aika upea :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös