tiistai 5. syyskuuta 2017

HOLLY BOURNE - MIKÄ KAIKKI VOI MENNÄ PIELEEN?

Mistä mulle: arvostelukappale
Teoksen nimi: Mikä kaikki voi mennä pieleen?
Alkuperäinen nimi: How Hard Can Love Be?
Kirjailija: Holly Bourne
Ilmestynyt: 2016 / suomennos 2017
Kustantaja: Gummerus
Sivumäärä: 448
Sarjassa ilmestyneet:
Oonko ihan normaali?
Takakannesta:
Amber kaipaa edes ripausta rakkautta. Hänen äitinsä on muuttanut Kaliforniaan, mennyt uusiin naimisiin ja muuttunut ihan vieraaksi ihmiseksi. Amber toivoo kuitenkin, että pesti kesäleirin apuohjaajana äidin luona muuttaisi kaiken. Hänen pitää vain saada äitinsä irti perseleuka-Kevinin otteesta.
Ja sitten on koulun suosituin poika Kyle. Hän on fiksu, hauska, PIDEMPI KUIN AMBER ja häiritsevän kiva. Voisiko hän olla muka oikeasti kiinnostunut sarkastisesta Amberista, joka on varsinainen cheerleaderin vastakohta? Ja voiko Amber uskoa olevansa rakastamisen arvoinen, kun tärkeät ihmiset hänen elämässään ovat aiheuttaneet vain pettymyksiä? Ihastuksesta nyt ei voi ainakaan seurata mitään hyvää, kun kaikki muukin menee aina pieleen.

*   *   *
Mikä kaikki voi mennä pieleen? on itsenäinen osa Holly BourneNormaali -trilogiaan. Ensimmäistä osaa Oonko ihan normaali? -kirjaa ei siis tarvitse lukea pystyäkseen nauttimaan tästä.

Amberiin tutustuttiin jo Holly Bournen edellisessä Oonko ihan normaali? -kirjassa.
Mikä kaikki voi mennä pieleen? alkaa lentokentältä. Amber on nousemassa lentokoneeseen mikä suuntaa Amerikkaan. Amber on menossa tapaamaan äitiään, joka muutti Atlantin toiselle puolelle perseleuka-Kevinin perässä pari vuotta sitten. Nyt onneksi Amber pääsee viettämään aikaa äitinsä kanssa pitkästä aikaa, eikä hänen tarvitse enää katsella isän uutta naista, eikä raivostuttavaa velipuolta koko kesänä! Nyt hän joutuu kestämään ainoastaan perseleuka-Keviniä.
Amber on palkattu leiriohjaajaksi äitinsä ja Kevinin perustamalle kesäleirille ja hänen odottamansa äiti-tytär -aika on kortilla. Kesäleirillä on toki muitakin ohjaajia, mm. prom king Kyle, joka on kaikkien mielestä hyvännäköinen.
Amber kuuluu Vanhojenpiikojen kerhoon Evien ja Lottien kanssa, minkä tytöt ovat yhdessä perustaneet Normaali -trilogian ensimmäisessä osassa. Musta hauskimpia kohtauksia olikin Skype keskustelut Evien, Lottien ja Amberin välillä. (Vanhatpiiat, unite!) Nautin paljon siitä, kuinka feminismi on tuotu tähän kirjasarjaan: se ei ole paasausta eikä kirja sisällä mitään puuduttavaa luentoa aiheesta.

Jos multa kysyttäisiin miten kuvailisin tätä kirjaa, valitsisin adjektiivin älykäs. Mikä kaikki voi mennä pieleen? on ajankohtainen, rehellinen ja napakka nuortenkirja. Vaikka tuntuu, että Amberin elämässä kaikki tuntuu menevän puskiin, niin ehkä aivan kaikkea ei kuitenkaan ole tarkoitettu menevän pieleen. Musta tämä osa oli lähes yhtä hyvä kuin edeltäjänsä. Ainoaa miinusta kirja saa sen kiirehditystä lopusta. Kirja ei taivu kliseisiin vaan on taattua Holly Bournea. 

4 kommenttia:

  1. ääää ehtisinköhän maratonilla tän kimppuun! Mun pino maratonia varten alkaa kasvamaan ihan järkyttäväksi XD

    VastaaPoista
  2. Tää on niin hyvä kirja ja trilogia<33 En mlata odottaa, että vika osa suomennetaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös