maanantai 4. helmikuuta 2019

SALLY GREEN: SAVUVARKAAT


Mistä mulle: laina / ilmestynyt: 2019 / kustantaja: Gummerus / takakannesta:
Viisi nuorta, joiden käsissä on maailman kohtalo. Viisi valtakuntaa konfliktin partaalla.

Brigantissa prinsessa Catherine valmistautuu julman, vallanhimoisen isänsä järjestämään avioliittoon. Samaan aikaan hänen tosirakkauttaan Ambrosea odottaa pyövelin pölkky.

Calidorissa halveksittu palvelija March hautoo kostoa ruhtinaalle, joka petti kansansa.

Pitoriassa vastuuntunnoton hurmuri Edyon varastaa halpoja helyjä jännitystä saadakseen, kunnes saa kuulla todellisesta syntyperästään.

Karuilla pohjoisilla seuduilla Tash juoksee henkensä edestä toimiessaan tylyn paholaismetsästäjän houkutuslintuna.

Kun valtakuntien liittoutumat murtuvat, näiden nuorten kohtalot muuttaa ja kietoo erottamattomasti yhteen sodan arvaamaton kulku – ja paholaissavua sisältävä mystinen pullo.

* * *
Olipa kiva saada uutta Sally Greeniä suomeksi! Puoliksi paha -trilogian päättymisestäkin on jo kolme vuotta. Niin se aika vaan kulkee! Hitsi, Puoliksi paha oli niin hyvä. Ainakin silloin pidin, en tiedä pitäisinkö nyt. Muttajoo, Savuvarkaiden pariin. Ensi reaktio kannesta oli, että eiiiihyi. (Nyt oon kyl jo tottunut, kun tätä muutaman tunnin käsissä pyöritteli!) Nää värithän on oikein kivat.

Tarina imaisi mut mukaansa kyllä(luin tän päivässä..), mutta hahmot jäivät kaikki kovin etäisiksi. Mä toivon aina uuden kirjan kohdalla, että ois jotain mihin voisin kiintyä ja ihastua, mut nää hahmot jätti mut kylmäksi. :( Kerronta oli hidasta, mikä ei tosin yllätä, kerran kirjassa on viisi päähenkilöä ja jokaisella omat kappaleet ja näkökulmat. Unohtamatta tietenkään, että siinä sivussa yritetään rakentaa maailman lukijalle. Kesti pitkään, ennen kuin hahmojen tiet alkoivat kulkea päällekkäin, mutta ehkä tää olikin nyt ensimmäisen osan kangistelua. Ehkä toisessa osassa on enemmän äksöniä heti alkuunsa.
Kirjan luettuani, yllätyin, kun tässä ei ollut yhtään mukana instalovea. Mulla on instaloveen viha-rakkaussuhde, mutta tällä kertaa oli virkistävää kun mukana ei ollut mitään pakkorakastumista.

Suomeksi tälle sarjalle saadaan jatkoa alkuvuodesta 2020. En ehkä ole ensimmäisenä ole jatkoa tälle lukemassa, mutta varmasti jossain välissä se pääsee lukuvuoroonsa.

6 kommenttia:

 1. Mulla tämä on kans lainassa ja odottaa lukuvuoroa. Mulla jäi Puoliksi paha kesken, joten vähän pelottaa miten tän kanssa käy. Mä oon tykännyt tän kannesta alusta alkaen :) Vaikka ehkä pitemmän päälle on kuitenkin aika peruskansi.

  VastaaPoista
 2. Miten mulla on mennyt tämän julkaisu ihan ohi! Jostain kyllä luin tästä, mutta ihan oletin että tämä on vasta tulossa joskus tulevaisuudessa. Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Ehkä on parempi jättää tämän lukeminen myöhemmälle, jos kerta jatkoa on tulossa vasta vuoden päästä. Kivat värit kyllä kannessa, mutta itse en tuon fontin ystävä ole sitten ollenkaan :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kans menny tää ihan täydellisesti ohi, kiva etten ollu ainoo:D

   Poista
 3. Mulla ois tää lainassa, mutta nyt en tiiä uskallanko sittenkään lukea tätä vielä :D (Ja ehdinkö edes, huoh miks aika on niin tiukilla?). En oo lukenut Sally Greeniltä vielä mitään, mutta ajattelin tutustua tähän ennen Puoliksi paha sarjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tän kans oo kiire, kun jatkokin ilmestyy vasta vuoden päästä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös