torstai 21. helmikuuta 2019

HOLLY BOURNE: KATSOKAA MITEN ONNELLINEN OLEN


Mistä mulle: oma ostos / ilmestynyt: 2019 / kustantaja: Gummerus / takakannesta
Tori Bailey on totuuksia laukova menestyskirjailija, joka on innoittanut miljoonia naisia ympäri maailmaa elämään juuri sellaista elämää kuin he itse haluavat. Nyt hän kiertää pitämässä motivointiluentoja ja jakaa somessa inspiroivia viestejä faneilleen. Kaiken lisäksi hänellä on täydellinen, kadehdittava parisuhde.Mutta Tori on elänyt suuressa valheessa.Hän ei ole harrastanut pitkäaikaisen poikaystävänsä kanssa seksiä puoleen vuoteen. Tämä ei halua edes keskustella avioliitosta, kun taas kaikki Torin ympärillä tuntuvat menevän kihloihin ja saavan vauvoja. Kun Torin paras ystävä Dee - hänen luottoihmisensä, ainoa joka ymmärtää tätä hulluutta - sitten rakastuu, Tori pelkää jäävänsä yksin jälkeen.Kun maailma tunkee ennaltamäärättyyn muottiin ja 30-vuotisuuden rajapyykki saa kellon tikittämään kovaa, vaatii kanttia kulkea omaa polkua. Mutta onko Tori tarpeeksi rohkea noudattamaan omia oppejaan?

*   *   *

Katsokaa miten onnellinen olen on Holly Bournen uusi  aikuisille suunnattu romaani. Oli virkistävää lukee tätä. Samalla sama tuttu Bourne ja samalla jotenkin uusi ja freesi. Oli tosi kivaa vaihtelua lukea ei-teini-juttua(välillä kyllä elän teinikirjoille as you may know). Sivut loppu alta aikayksikön ja jäin kaipaamaan päähenkilöä Toria. Tarina tavallaan vasta alkoi, kun kirja loppui, mikä oli silleen vähän tylsä :( Vaikka tämä oli tärkeä matka päähenkilölle, jäin kaipaamaan lisää. Haluan tälle jatkoa!

Tori on päälle kolmenkymmenen, hän on menestyskirjailija, hänellä on koko elämä koossa -ainakin ulkopuolisen silmin. Tosi asiassa kaikki Torin kaverit ovat naimisissa, menossa naimisiin, raskaana tai jo ison perheen äiteinä. Tori itse on kuolleessa parisuhteessa ja miettii mihin hänen elämänsä oikein on menossa. Katsokaa miten onnellinen olen on siis (perus?) kuvaus kolmenkympin kriiseilystä.  Välillä mun teki mieli mennä vain ravistamaan Toria ja huutaa pää punaisena että JÄTÄ NYT HYVÄ NAINEN SE MIES!! mutta ehkä tää oli myös hyvin onnistunut kuvaus siitä, mitenkä toisten on helppo huudella ja arvostella, ei päätöksenteko ole aina helppoa.

Tän kirjan parissa viihtyi, mutta jos Holly Bourne on entuudestaan vieras, suosittelen, että aloitat silti Normaali-trilogiasta (tämä ja normaali-trilogia eivät siis liity toisiinsa mitenkään), mutta vain siksi kun Normaali on parasta Bournea tähän asti! :)


1 kommentti:

  1. Mulla taitaa olla käymässä juuri päinvastoin kuin neuvot, eli tämä Bournen teos odottaa lukemisvuoroaan ennen trilogiaa. :-D Vähän jännittää, että onko teos makuuni "liian" kevyttä mutta sitten taas toisaalta juuri nyt tuntuu, että olisi kiva lukea jotain hyvin nopealukuista ja helppoa. Tuo normaali-trilogia pitää lukea myös vielä joskus.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös