torstai 22. joulukuuta 2016

POST-ALFA - PAPERI T

Teoksen nimi: post-alfa
Kirjailija: Paperi T
Mistä mulle: kirjasto
Ilmestynyt: 2016
Kustantaja: Kosmos
Sivumäärä: 96
Takakannesta:
post-alfa on Paperi T:n kirjallinen debyytti, runoteos, jonka teemoina ovat rakkaus ja tyhjyys, miehisyys, sisqo, woody allen, kuristuminen, julkinen liikenne, black metal -teepaidat, intiaanien hautausmaat, kauhu ja porno, fomo, afrikan tähti, kuolleet idolit ja artistin pyrkimys päästä ironiasta vilpittömyyteen. Paperi T eli Henri Pulkkinen (s. 1986) on helsinkiläinen rap-artisti, radiotoimittaja ja runoilija. Paperi T:n esikoisalbumi Malarian pelko toi tekijälleen kaksi Emma-palkintoa, Teosto-palkinnon ja kultalevyn.
*   *   *
/kun hyväksyt ettet tule koskaan kirjoittamaan mitään/yhtä kaunista kuin daven pieni ja hento ote/voit lakata stressaamasta ja jatkaa namedroppailua/
post-alfa on Suomen puhutuin ja myydyin runoteos. Ensimmäinen painos on myyty loppuun ja kolmas painos on jo otettu. Ja vihdoinkin mä sain tämän läpyskän kirjastosta! Vaikka epätoivoisesti yritänkin lukea runoutta, tämän ennen kaikkea halusin lukea siksi, että tiedän mistä porukka kohisee. Kuten tiedätte, en osaa arvioida runoja mitenkään, joten keskityn enemmän fiiliksien kuvailuun.

Olin lukenut monia arvioita kyseisestä läpyskästä ja tunnustan, että mulla oli tiettyjä ennakkoluuloja tätä kohtaan. Päällimmäisenä olin vain huvittunut ja ensimmäisen sivun jälkeen olin jo pyöräyttänyt silmäni aivan uuteen ulottuvuuteen. Mietin, että kuka tahansa voisi kirjoittaa näitä runoja, mikä on aika hirveä ajatus. Jotkut runoista oli oikeasti fiksuja ja jotkut taas oli aivan liian itsestäänselviä. Jos tuntisin ja tietäisin paremmin Paperi T:n musiikkia/artistikuvaa jne, voisi olla että näkisin teoksen aivan eri tavalla.
Loppujen lopuksi mulle kuitenkin jäi ihan positiivinen kuva. Uskallan jopa tunnustaa, että voisin omaksi hankkia kasvavaan runokokoelmaani!

★★★☆☆

7 kommenttia:

 1. Mulla jäi tästä tosi ristiriitaiset fiilikset. Meillä oli näitä tuplakappalein, mutta ihan niin rakas kirja ei kuitenkaan, että tarvittaisiin kaksi, joten toinen arvottiin. Sen toisen pitää kyllä hyllyssä ihan mielellään, mutta emmmä nyt tiiä. Oli kiva nähdä Paperi T uudella osa-alueella, koska ollaan kuunneltu kumpikin Paprua jo Ruger Hauerin ekasta levystä lähtien...Emmä silti oikeen vieläkään tiiä mitä kelaan tästä :D Positiivinen kyllä. Tommi tais pitää mua enemmän.

  Paperi T on hahmo ja siksi kai tää on julkaistu sillä nimelläkin, ei Henri Pulkkisen nimellä. Oot muuten oikeessa, kansi on jees.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sen ollut tarkoitus olla mikään oikaisu. Tuli siis vaan mieleen tosta, kun sanoit että et tunne kauhean hyvin paperi t:n musiikkia, että se on hahmo. Ehkä vähän epäselkeesti itteni ilmasin :D Taitaa meidänkin jutussa lukea myös oikea nimi.

   Poista
  2. Eiku jaa:-D No ihan hyvä silti, että selvensit! :)

   Poista
 2. Uu, oon ite kans tätä kohtaan muodostanut hirveesti ennakkoluuloja. Toisaalta ei kiinnosta sitten yhtään, toisaalta taas ihan mielenkiinnosta olisi mukava tutustua myös tähän. Paperi T on tullut itselleni tutuksi Ruger Hauerista, mitä tuli kuunneltua useampi vuosi päivittäin.

  Mulla on paha tapa ostaa kirjoja itselleni kansien perusteella vaikka sisältö ei kiinnostaisi paskaakaan, joten saattaa olla että tämä vielä joskus päätyy hyllyyni :--D

  Tykkään muutene ihan sikana tosta sun tyylistä laittaa noita tähtiä, tai kun tuossa on mukana myös nuo "tyhjät" tähdet... Mietin tätä lausetta valehtelematta 5 minuuttia enkä vieläkään tiedä miten tää asia olis järkevä kuvailla. Mutta noh, hyvää joulua ja sillleen!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiesus, olipa tökerö joulujen toivottelu! :D

   Poista
  2. Kyllä tää ihan tutustumisen arvonen on! :D Kantsii tsekata. Tää varmaan aukeis sulle vähän eri tavalla ja paremmin, kun esim papru on ihan uusi juttu mulle.
   Ja voi että tää oli ihana kommentti, kiitos :D<3 Hyvät joulut sulle myös! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös