keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

ADAM SILVERA - HISTORY IS ALL YOU LEFT ME

Mistä mulle: oma ostos
Teoksen nimi: History Is All You Left Me
Kirjailija: Adam Silvera
Ilmestynyt: 2017
Suomennos: ei suomennettu
Kustantaja: Simon & Schuster
Sivumäärä: 294
Takakannesta:
"You’re still alive in alternate universes, Theo, but I live in the real world where this morning you’re having an open casket funeral. I know you’re out there, listening. And you should know I’m really pissed because you swore you would never die and yet here we are. It hurts even more because this isn’t the first promise you’ve broken."

 OCD-afflicted seventeen-year-old, Griffin, has just lost his first love – his best friend, ex-boyfriend and the boy he believed to be his ultimate life partner – in a drowning accident. In a desperate attempt to hold onto every last piece of the past, a broken Griffin forges a friendship with Theo’s new college boyfriend, Jackson. And Griffin will stop at nothing to learn every detail of Theo’s new college life, and ultimate death. But as the grieving pair grows closer, readers will question Griffin's own version of the truth – both in terms of what he’s willing to hide, and what true love ultimately means...

*   *   *

Aaaaaaa! Vihdoinkin uusi Silvera.
History Is All You Left Me seuraa seitsemäntoista vuotiaan pojan, Griffinin, surua ja elämän jatkumista tämän parhaan ystävän ja ex-poikaystävän, Theon, kuoleman jälkeen (tämä ei ollut spoileri :D). Kirja on jaettu 'historia' -lukuihin missä seurataan Griffinin elämää Theon kanssa & 'nyt' -luvuissa elämää Theon kuoleman jälkeen. Griffin kertoo hänen ja Theon historian: suhteen alun, ekat kerrat ja onnelliset hetket, mutta myöskin ne ei-niin-onnelliset-hetket käydään läpi. Griffinillä on myös ongelmia OCD:n kanssa, sekä Theon nykyinen (tai oikeastaan nyt myös ex-poikaystävä) Jackson on inhottava, eikä Griffin halua olla missään tekemisissä tämän kanssa, mutta kanssakäymiseltä ei voi välttyä.

Mä elän ja hengitän tätä kirjoitustyyliä, millä Adam Silvera kirjoittaa. Se on mun mielestä niin aitoa ja raakaa. Hahmot tuntuu oikeilta, hyvin eläviltä. Ja tottakai musta Griffinin ja Theon yhteinen tarina oli liian suloinen. Silveran kirjoissa on nähtävillä sama kaava: History Is All You Left Me itkettää ja naurattaa, mutta enemmän itkettää. Adam Silveran kolmas kirja julkaistaan syyskuussa, eikä sen nimi, They Both Die At The End, tunnu yhtään siltä, että säästyisin itkussa. Kiitti Adam.

 “I'll never understand how time can make a moment feel as close as yesterday and as far as years.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös