maanantai 26. kesäkuuta 2017

RAINBOW ROWELL - CARRY ON

Mistä mulle: kirppis/oma ostos
Teoksen nimi: Carry On
Kirjailija: Rainbow Rowell
Ilmestynyt: v. 2015
Suomennos: ei suomennettu
Kustantaja: St. Martin's Griffin
Sivumäärä: 528
Takakannesta:
Simon Snow is the worst Chosen One who's ever been chosen.

That's what his roommate, Baz, says. And Baz might be evil and a vampire and a complete git, but he's probably right.

Half the time, Simon can't even make his wand work, and the other half, he starts something on fire. His mentor's avoiding him, his girlfriend broke up with him, and there's a magic-eating monster running around, wearing Simon's face. Baz would be having a field day with all this, if he were here — it's their last year at the Watford School of Magicks, and Simon's infuriating nemesis didn't even bother to show up.

Carry On - The Rise and Fall of Simon Snow is a ghost story, a love story and a mystery. It has just as much kissing and talking as you'd expect from a Rainbow Rowell story - but far, far more monsters.

*   *   *

Niina (Yöpöydän kirjat -blogista) järjestää Prideviikon lukutempauksen, mikä siis alkaa tänään.

En ole hirveän montaa teosta lukenut Rainbow Rowellilta (Fangirl, Eleanor & Park, Kindred Spirits ja nyt Carry On), mutta lasken hänet nykyisin silti yhdeksi lempikirjailijakseni. Tai noh, onhan tuossa jo aika paljon.. :D
Carry Onissa Simon ja Baz käyvät viimeistä vuottaan Watfordissa. Mua harmittaa, kun tämä ei ole mikään sarja. Olisin niin mielelläni lukenut enemmän Bazin ja Simonin aiemmista vuosista Watfordin koulussa. Simon on "valittu/the chosen one", jonka on ennustettu päihittävänsä pahan voiman Hundrumin, joka on jo kauan yrittänyt tuhota taikamaailman. Tämän 'tehtävän' rinnalla, Simon on luvannut auttaa Bazia selvittämään, kuka tai mikä tappoi tämän äidin.

Simon ja Baz ovat jo tuttuja Rowellin edelllisestä teoksesta nimeltä Fangirl, missä Simon & Baz seikkailivat Cathin fanifiktiossa. Carry On ei kuitenkaan ole mitenkään muuten yhteyksissä Fangirl -kirjaan, vaan on aivan omansa.
Tiesin alustavasti, että kirjassa seikkailee Simon ja Baz ja että heidän välilleen muodostuu suhde. Mutta tässä kirjassa on myös oikeasti juoni! En tiedä, miksi se tuli mulle niin suurena yllätyksenä.. :--D

Tosiaan, tätä vertaa luonnollisesti Harry Potteriin ja se on ihan ok, koska niin sen on tarkoituskin. Alussa mä vertailin ja hain yhtäläisyyksiä Carry Onin ja Harry Potterin välillä(Simon = Harry, Baz= Draco, Watford=Hogwarts/Tylypahka jne.), mutta jossain, ehkä noin puolessa välissä, vertailu vain loppui kuin seinään ja Simon oli vain Simon ja Baz vain Baz.
Musta tää oli aidosti hauska(niinkuin RR:n kirjat yleensäkin) nauroin ääneen joillekin lauseille ja varsinkin loitsujen nimille. Kaiken kaikkiaan, musta tää oli aivan sairaan söpö! En tiedä mikä siinä on, mutta Rainbow Rowellin kirjoissa on vain sitä jotain mille mä sytyn alta aikayksikön. :D

“He's still looking in my eyes. Staring me down like he did that dragon, chin tilted and locked. "I'm not the Chosen One," he says. I meet his gaze and sneer. My arm is a steel band around his waist. "I choose you," I say. "Simon Snow, I choose you.”

6 kommenttia:

 1. Ihana kirja! Rakastin kirjotustyyliä ja juonta, ja Bazista tuli lempihahmo. Toi uus kansi on muuten niin hieno, oli vaan pakko ostaa vaikka omistin tän jo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bazista tuli munki lemppari! <3 Tykkään tuosta uudesta kannesta enemmän kuin alkuperäisestä.. :D

   Poista
 2. Hyvä kun selasin alas ja katsoin monta tähteä oot antanu.. Mut sit muistinkii! :'DD tää kirja kuulostaa niin täydelliseltä, pakko varmaan vihdoin tarttua tähän kun tuli vasta hommattua omaan hyllyynkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XD; Täytyy nyt katsoo kuinka tää tähdittömyys etenee!
   Oijoijoi, lue ihmeessä pian :-)

   Poista
 3. Ääää mä luen tätä just, enkä malta odottaa että milloin Simonin ja Bazin välillä roihahtaa!! <3___<3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös