keskiviikko 19. lokakuuta 2016

MISS PEREGRINE'S HOME FOR PECULIAR CHILDREN - RANSOM RIGGS

Teoksen nimi: Miss Peregrine's Home For Peculiar Children
Kirjailija: Ransom Riggs
Ilmestynyt: vuonna 2011
Kustantaja: Quirk Books
Sivumäärä: 352
Takakannesta:
A mysterious island. 
An abandoned orphanage. 
A strange collection of curious photographs.  
A horrific family tragedy sets sixteen-year-old Jacob journeying to a remote island off the coast of Wales, where he discovers the crumbling ruins of Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. As Jacob explores its abandoned bedrooms and hallways, it becomes clear that the children were more than just peculiar. They may have been dangerous. They may have been quarantined on a deserted island for good reason. And somehow—impossible though it seems—they may still be alive. 

A spine-tingling fantasy illustrated with haunting vintage photography, Miss Peregrine's Home for Peculiar Children will delight adults, teens, and anyone who relishes an adventure in the shadows

*   *   *

Halloween kuukausi ja halusin kokeilla jotain vähän pelottavampaa. Hohtoa en vielä edelleenkään uskalla lukea.
Näin mä ajattelin, kun päätin aloittaa Ransom Riggsin Miss Peregrine's Home For Peculiar Childrenin lukemisen (suom. Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille, suomennettu vuonna 2012, kustantajana toimi Schildts & Söderströms). Niin. Noh, ei sitä nyt kauhuksi voi luokitella, mutta sellaisen kuvan olin jostain saanut:-D Ja musta tuntuu, että rakastuin taas uuteen kirjaan.

Lapsena Jacob Portman kuunteli isoisänsä Abrahamin tarinoita, jotka kertoivat Abrahamin lapsuudesta oudossa lastenkodissa. Lapsena isäisän tarinat olivat täyttä totta, olihan todisteena kasa vanhoja valokuvia: tytöstä joka hallitsi tulta, pojasta joka oli näkymätön, toisesta pojasta jonka sisällä asui mehiläisiä jne. Jacobin kasvaessa hän ymmärtää, että ne olivat pelkkiä isoisän sepittämieä outoja satuja. Vakava perhetragedia tapahtuu, mikä saa Jacobin elämän pois raiteiltaan ja tästä Jacob lähtee mutkien kautta etsimään sitä kummallista lastenkotia, missä isoisä Abraham nuoruusvuosiaan vietti. Siitä alkaa seikkailu, jota Jacob ei hevin unohda.

Kun ostin koko trilogian itselleni (kyllä, fiksua. Mutta niinhän ne laivatkin tuurilla seilaa ja niin edelleen), käväisi mielessä, että mitä jos tämä muistuttaa X-men-elokuvia? Takatekstin perusteella sellaiset fiilikset kävivät mielessä. Onneksi (taas) olin väärässä ajatuksieni kanssa! :D Tai no, mulle ei ainakaan tullut sellainen fiilis.
Kirja piti otteessaan, eikä siihen tylsistynyt lainkaan, vaikka siinä oli hetkittäin tylsiäkin kohtia. Tykästyin vanhoihin valokuviin, mitä oli ripoteltu ympäri kirjan, koska ne toivat aivan uuden fiiliksen tekstiin. Odotukset olivat korkealla ja voin sanoa, että odotukseni täyttyivät. Kakkososa pitää lukea mahdollisimman pian. 

Tämä kirja oli täynnä fantasiaa, seikkailuja, mystisiä asioita sekä aikamatkustelua! Juuri sellainen näppärä ja tiivis lukupaketti mistä pidän.

ps. Oon kahden vaiheilla. Menisinkö katsomaan tän elokuviin?? Tää on aika basic-kysymys lukijoille, mut tämä oli nyt sen verran ajankohtainen!:-D Ehkä joku on jo nähnyt elokuvan? Oliko hyvä? Mä en kyllä hirveästi syttynyt trailerille.
“Stars, too, were time travelers. How many of those ancient points of light were the last echoes of suns now dead? How many had been born but their light not yet come this far? If all the suns but ours collapsed tonight, how many lifetimes would it take us to realize we were alone? I had always known the sky was full of mysteries—but not until now had I realized how full of them the earth was.”
★★★★1/2

16 kommenttia:

 1. Tässä on parasta juuri nuo vanhat, oudot valokuvat ja toivoisin, että muutkin osat suomennetaan, mutta huonolta näyttää :/

  VastaaPoista
 2. Mäkin luulin tän olevan kauhua ja olin ihan yllättynyt siitä kuinka erilainen se loppujen lopuksi oli. Ja nuo kuvat kyllä kruunas ihan koko kirjan! Oon kans pohtinut että pitäskö vai eikö pitäs kattoo se leffa, vaikuttaa trailerin perusteella ihan eriltä kuin kirja. Tosin tiedostan sen etten varmaan voi jättää tuota leffaa katsomatta, pelottaa vaan että tuo elokuva on paska ja pilaa koko kirjan D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat fiilikset! Mua häiritsee kun trailerissa Emma näyttää saaneenkin ihan toisen kyvyn kuin mitä kirjassa?! :D

   Poista
 3. Mä en oo kirjaa vielä lukenut mutta kävin kattoo leffan jo. Leffa ehkä oli hieman pieni pettymys, odotin jotain mahtipontisempaa, mutta nyt se oli aika laimee fantasialeffa minusta. Ei nyt huono, et kyllä sen kattoi ihan mielellään loppuun kuitenkin. Mulla oli odotukset korkealla kun oon kuullut kirjasta pelkkää hyvää niin leffa ei nyt täyttänyt niitä odotuksia ja nyt pelottaa sit lukea se kirja joskus, jos sekään ei oo niin hyvä kuin olin kuvitellut. :/

  VastaaPoista
 4. Mää tykkäsin tästä kirjasta kans. Harmi, että vain eka osa on suomennettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inhottavaa kun suomentaminen lopetetaan kesken sarjan:( Täytyy toivoa vielä parasta!

   Poista
 5. Olen ehtinyt vasta hankkia tämän, mutta lukeminen on suunnitelmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulet pitämään siitä! :) Musta tää oli niin huippu.

   Poista
 6. Tykkäsin tästä kirjasta kovasti, tykkäsin myös leffan trailerista... Mutta sitten itse elokuva.. Eiiihhh. Jotain hyviä kohtia oli, tykkäsin ainakin neiti Peregrinen näyttelijästä.. Mutta eieiei. Oli makuuni liian erilainen kuin kirja (kuten aina kirja on parempi). Leffan viimeiset 20 minuuttia oli aivan naurettavan huonoja, vissii Burtonin omasta päästä takaistu loppu? Ajattelin, että kirjan lukeneena olen itse kriittinen leffalle.. Mutta poikaystäväni joka ei kirjaa ole lukenut ei myöskään pitänyt leffasta. Sanoi elokuvaa huonosti tehdyksi. Olen muutamia positiivisia mielipiteitä leffasta kuullut, mutta enemmän negatiivisia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Nuo viimeiset 20 minuuttia haluan nähdä joskus :--D
   Tää kyllä selvensi ajatuksia. Eipä tarvitse teatteriin lähteä :D

   Poista
  2. En ainakaa suosittele tästä leffasta maksamaan teatteri hintaa :D katsot joskus kun tulee dvd:lle :)

   Poista
 7. Tämä oli kyllä uskomaton fantasiakirja, täydet tähdet kirjalle ja odotan seuraavista suomennoksia. Elokuviin tarvitsisin sellaisen kaverin, joka on kiinnostunut aikamatkailusta, oudoista jutuista ym.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! <3

Takaisin ylös